Wie zijn we

Boelen Bewind

Hoi, ik ben Folkert Boelen, de oprichter en eigenaar van Boelen Bewind. Als afgestudeerd maatschappelijk werker heb ik jarenlang bij de mensen thuis geholpen in het stabiliseren en verbeteren van hun financiële situatie. Dit werk deed en doe ik met passie en plezier. In mijn functie kwam ik veel in contact met verschillende bewindvoerders. Door jarenlang werken in de zorg en welzijn waarbij het overgrote deel van mijn cliënten een uitkering op bijstandsniveau als inkomen ontvingen, heb ik veel praktijk ervaring opgedaan.

Als bewindvoerder heb je niet alleen een administratieve functie, maar ook een belangrijke sociale rol.

Van maatschappelijk werker naar bewindvoerder

Mede omdat ik vind dat mijn achtergrond als maatschappelijk werker van toegevoegde waarde kan zijn in dit werkveld heb ik een post-HBO opleiding tot beschermingsbewindvoerder met succes afgerond. Doel hierbij was om een eigen kantoor te beginnen. Vervolgens heb ik bij curator en bewindvoerder mw. Hennie van Veen , eigenaar van kantoor MetRespect, ruim een jaar praktijkervaring opgedaan. Hier heb ik de fijne kneepjes van het vak kunnen leren om zo goed mogelijk met mijn eigen kantoor van start te kunnen gaan.  Naast het juridische en cijfermatige verhaal, is er het verhaal achter de mens. Hoe is de situatie zo ontstaan en hoe kunnen wij er samen aan werken om de situatie te veranderen? Ik ken de routes voor de schuldhulpverlening in Nederland, de voorzieningen voor minima en heb veelvuldig mensen geholpen met bijvoorbeeld het gebruik van de mogelijkheden die het project “Pak je kans” biedt van de gemeente Amsterdam.

Het kantoor

Boelen Bewind is een professioneel, integer bewindvoerderskantoor. Alle medewerkers voldoen aan de opleidingseisen die de rechtbank stelt. Bewindvoering is een vak in een dynamisch veld van wet- en regelgeving. Wij volgen jaarlijks cursussen om zo het kennisniveau up to date te houden. Daarmee voldoen we tevens aan de eis vanuit de rechtbank om de benodigde accreditatiepunten te behalen. Samenwerken met andere organisaties en hulpverleners zit in ons DNA. We kennen (en herkennen) de problemen die er soms voor kunnen zorgen dat financieel beheer gewenst of noodzakelijk is. Dit geldt voor zowel positief vermogen als schulden. Jaarlijks leggen wij verantwoording af aan de kantonrechter middels een rekening en verantwoording. Daarnaast wordt elk jaar ons kantoor, de werkwijze en de jaarrekening gecontroleerd door een NBA registeraccountant.

Aanmelden of contact

Gebruik het formulier om aan te melden of neem contact op met ons kantoor.

Samenwerking

Wij werken samen met Bureau MetRespect uit Biddinghuizen. Dit kantoor biedt beschermingsbewind, mentorschap en curatele. Neem gerust eens een kijkje op http://www.metrespect.eu/ MetRespect