Wie zijn we

Boelen Bewind is een in Amsterdam gevestigd kantoor voor professioneel beschermingsbewind. Voornamelijk actief in de regio Amsterdam, maar ook in Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland.

Boelen Bewind

Het kantoor is opgericht door Folkert Boelen: “Als afgestudeerd maatschappelijk werker heb ik jarenlang bij de mensen thuis geholpen in het stabiliseren en verbeteren van de financiële situatie. In die functie kwam ik veel in contact met verschillende bewindvoerders. Omdat je als bewindvoerder meer mogelijkheden hebt om je cliënt financieel te stabiliseren, besloot ik een eigen kantoor te beginnen. Door mijn achtergrond in de zorg en welzijn heb ik veel ervaring met bijvoorbeeld (aanmelden bij) de schuldhulpverlening, aanwezige voorzieningen, juridische kwesties en budgetteren bij een krappe portemonnee”.

Als bewindvoerder heb je niet alleen een administratieve functie, maar ook een belangrijke sociale rol.

Naast het juridische en cijfermatige verhaal, is er het verhaal achter de mens. Hoe is de situatie zo ontstaan en hoe kunnen wij er samen aan werken om de situatie te veranderen? Ons kantoor kent de routes voor de schuldhulpverlening in Nederland en de voorzieningen voor minima zoals bijvoorbeeld het gebruik van de mogelijkheden die het project “Pak je kans” biedt van de gemeente Amsterdam.

Het kantoor

Boelen Bewind is een professioneel, integer bewindvoerderskantoor. Alle medewerkers voldoen aan de opleidingseisen die de rechtbank stelt. Bewindvoering is een vak in een dynamisch veld van wet- en regelgeving. Wij volgen jaarlijks meerdere cursussen om zo het kennisniveau up-to-date te houden. Daarmee voldoen we tevens aan de eis vanuit de rechtbank om de benodigde accreditatiepunten te behalen. Samenwerken met andere organisaties en hulpverleners zit in ons DNA. We kennen (en herkennen) de problemen die er soms voor kunnen zorgen dat financieel beheer gewenst of noodzakelijk is. Dit geldt voor zowel positief vermogen als schulden. Jaarlijks leggen wij verantwoording af aan de kantonrechter middels een rekening en verantwoording. Daarnaast wordt elk jaar ons kantoor, de werkwijze en de jaarrekening gecontroleerd door een NBA registeraccountant.

Aanmelden of contact

Gebruik het formulier om aan te melden of neem contact op met ons kantoor.

Samenwerking

MetRespectWij werken samen met Bureau MetRespect uit Biddinghuizen. Dit kantoor biedt beschermingsbewind, mentorschap en curatele. Neem gerust eens een kijkje op http://www.metrespect.eu/

 

Boelen Bewind is volwaardig lid van branchevereniging NBBI en door het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM van de rechtspraak erkend als bewindvoeringskantoor.

NBBI